Pages Navigation Menu

De orkesten

Laurentius massed band (2) (800x368)Muziekvereniging Laurentius Voorschoten heeft verschillende orkesten binnen haar vereniging die optredens in zowel binnen- als buitenland verzorgen. Daarnaast hebben wij ook seizoensgebonden orkesten die alleen in de tijd van Sinterklaas en Kerst te boeken zijn.

Drumfanfare Laurentius en Jong Laurentius
Drumfanfare Laurentius
Drumfanfare Laurentius is het grootste orkest van de vereniging en is een drumfanfare die voornamelijk lopende optredens verzorgd: streetparades, optochten, aubades en bloemencorso’s. Naast de marsoptredens worden ook vele taptoes gelopen met de succesvolle show ‘When Prince Becomes King’. Klik hier voor meer informatie over onze Drumfanfare.

Jong Laurentius
Jong Laurentius is het lopende jeugdorkest van de vereniging met jongens en meiden tussen de 8 en 16 jaar. Zij verzorgen naast marsoptredens ook showoptredens met hun show “MANI-MALS”. Klik hier voor meer informatie over Jong Laurentius.

Concertorkest
Het Concertorkest
Het Concertorkest is een orkest bestaande uit leden en oud leden van de Drumfanfare en verzorgt het gehele jaar (concert) optredens in de regio. Klik hier voor meer informatie over ons Concertorkest.

Seizoensgebonden orkesten
De Pietenband
De Pietenband is één van de meest succesvolle Pietenbands in Nederland en verzorgt vele optredens in de Sinterklaas periode. Van intochten en schoolbezoeken tot het muzikaal opluisteren van een koopzondag, de Pietenband maakt er altijd een waar feest van! Klik hier voor meer informatie over de Pietenband.

Het Charles Dickensorkest
Het Charles Dickens orkest is te boeken in de periode voorafgaand aan Kerst. Het Concertorkest wordt in deze periode in de echte Charles Dickens stijl omgetoverd en brengt prachtige kerstmuziek ten gehore. Klik hier voor meer informatie over Het Charles Dickens Orkest.