Pages Navigation Menu

Drumfanfare Laurentius traint voor WMC

(zondag 11 juni) De muzikanten van Drumfanfare Laurentius hebben een intensief weekend achter de rug: Er werd twee dagen keihard gerepeteerd op zowel de marsexercitie, als het instuderen van de show. Het weekend stond volledig in het teken van het WMC: het Wereld Muziek Concours, welke over vier weken zal worden gehouden in Kerkrade, Limburg.

Het Wereld Muziek Concours wordt beschreven als de Olympische Spelen van de muziekwereld: Eens in de vier jaar komen alle topclubs van over de hele wereld naar deze prestigieuze wedstrijden, gehouden dus in Nederland, waar op het wereldwijd hoogste niveau krachten worden gemeten. Op verschillende disciplines worden er wedstrijden georganiseerd: Drumfanfare Laurentius zal deelnemen aan de discipline Mars, waarbij een verplicht parcours moet worden afgelegd en bepaalde bochten en counters moeten worden uitgevoerd. Op eigen gekozen marsmuziek moet een zo strak mogelijk optreden worden gegeven, beoordeeld door een internationale vakjury. Ook aan het onderdeel Show zal Drumfanfare Laurentius deelnemen, met haar show “When Prince Becomes King”. Deze show beeldt het verhaal uit van een pasgeboren Prins, die in de twaalf minuten durende show opgroeit tot Koning. Het levensverhaal wordt muzikaal uitgebeeld door muziek met een “koninklijk” tintje, en ook de spetterende choreografie bevat figuraties gelinkt aan het koningshuis.

Voor zowel de Mars-wedstrijden als de Show-wedstrijden hebben de muzikanten van de Drumfanfare dit weekend de puntjes op de ‘i’ gezet. Twee dagen lang werd er in de volle zon gerepeteerd, alles met als doel om Voorschoten zo goed mogelijk te representeren tijdens het WMC. Nieuwe bewegingen en passen werden aan de show toegevoegd, er werd gefocust op persoonlijke houding en uitstraling, maar ook het entertainment-gehalte werd opgeschroefd door het toevoegen van nieuwe verrassende elementen. Figuraties en lijnen werden steeds strakker en aan de kleinste details werd gesleuteld.

Naast de repetitiedagen, stonden er ook nog optredens gepland: op vrijdagavond werd er opgetreden tijdens de Avondvierdaagse in Voorschoten, en op zaterdagavond presenteerde Laurentius haar show op een Taptoe in Hoek van Holland.

De voorbereidingen voor deze grootse wedstrijden zijn in volle gang. Drumfanfare Laurentius zal op zondag 9 juli deelnemen aan het WMC in Kerkrade. Op vrijdagavond 7 juli heeft u de kans om de generale repetitie van de Drumfanfare bij te wonen.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan de Voorschotense muziekvereniging? Word donateur of lid van de Club van 100! Kijk op www.laurentiusvoorschoten.nl of kijk op Facebook.