Pages Navigation Menu

Drumfanfare Laurentius

Press photo - 1- MAIN PHOTO (800x417)

De Drumfanfare bestaat momenteel uit 43 muzikanten en verzorgt jaarlijks diverse optredens in binnen- en buitenland. Dit seizoen is Drumfanfare Laurentius op de taptoevelden te zien met de nieuwe show “When Prince Becomes King”. Het levensverhaal van een geboren Prins die opgroeit tot Koning. Een show vol bekende nummers van onder andere Queen, the King of Rock ’n Roll, “Lady” Gaga en The Lion King, gegoten in een spetterende choreografie. De komende seizoenen zal deze show te zien zijn op de taptoevelden!

Naast deelname aan diverse concoursen, is de Drumfanfare inmiddels vijfmaal op de mars discipline de uitdaging aangegaan om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op het WMC 2013 is met 84,91 (het hoogste punten aantal ooit door de Drumfanfare op een WMC behaald) een zilveren medaille behaald. Daarnaast werd in de First Division met de show ‘Weather in Motion’ een prachtige gouden medaille behaald. Ook werd er in 2011 en 2014 meegedaan aan Concours Schiedam. Beide keren werd een score boven de 90 punten behaald en werd de Drumfanfare kampioen!

Muziekvereniging Laurentius neemt niet alleen graag deel aan taptoes, maar vindt het ook een uitdaging om ook zelf ter gelegenheid van diverse hoogtepunten in haar muzikale bestaan een taptoe te organiseren. Zo heeft zij inmiddels 6 taptoes georganiseerd, waarbij verschillende toporkesten uit Nederland te gast waren. In september 2013 heeft Laurentius twee taptoes georganiseerd ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan en het 20 jarig bestaan van het jeugdorkest.

Instructie team
Dirigent: Matthijs Kruik
Slagwerk- en exercitie-instructie: Edwin den Boer

Show: ‘When Prince Becomes King’
Arrangementen: Rob Balfoort
Choreografie: Martijn van der Werf
Een show over een geboren prins die gedurende de show opgroeit tot een echte koning en na de kroning de rest van zijn leven het land zal dienen. Voor meer informatie over deze nieuwe show, klik hier.