Pages Navigation Menu

Fantastische en bomvolle Koningsdag

Slider

(Woensdag 27 april) Drumfanfare Laurentius had op Koningsdag een voller programma dan ooit voor de boeg. ’s Morgens de traditionele optocht door Voorschoten, Taptoe Assen in de middag en als afsluiting ’s avonds een streetparade en taptoe in Kampen. Een drukke dag met tweemaal een uitvoering van de koninklijke show ‘When Prince Becomes King’.

De dagen voor Koningsdag waren de weersvoorspellingen historisch slecht, waardoor de muzikanten vreesden voor vier maal een nat pak. Tijdens de optocht in Voorschoten waren er wel enkele donkere wolken, maar tot een echte bui kwam het niet. De optocht werd afgesloten met het gezamenlijk spelen van het Wilhelmus op de Voorstraat, waarmee Koningsdag 2016 in Voorschoten officieel van start ging. Samen met Jong Laurentius werd de traditionele ‘massed-band’ geformeerd en verlieten beide orkesten samen de Voorstraat. Gelukkig met een droog uniform de bus in, want het begon pas echt te regenen in de busrit naar Assen.

Na een zeer voorspoedige reis kwamen de muzikanten op tijd aan in Assen, waar zelfs af en toe het zonnetje doorbrak. Een mooie en overtuigende uitvoering van ‘When Prince Becomes King’ werd neergezet en werd beloond met een flink applaus van de vele toeschouwers. De muzikanten kregen avondeten van de organisatie om daarna snel door te rijden naar de laatste twee optredens van deze dag; in Kampen!

Ook in Kampen scheen de zon en liep Drumfanfare Laurentius mee in de zeer druk bezochte streetparade door het centrum van Kampen. Maar liefst twaalf deelnemende orkesten zorgden voor een sfeervolle optocht en fungeerde daarmee ook als aankondiging van de taptoe later op de avond. Drumfanfare Laurentius was als eerste orkest aan de beurt voor de taptoe en wederom werd er een overtuigende en muzikaal goede uitvoering neergezet. De koninklijke show werd op deze sfeervolle taptoe door het publiek zeer gewaardeerd en men zong luidkeels mee met het ‘Oranje boven’ tijdens de afmars. Wederom bleef het droog tijdens onze show, maar vlak na onze uitvoering begon het toch (licht) te regenen. Tijdens de finale bracht Laurentius het prachtige ‘Gabriëlla’s Song’ uit de film ‘As it is in Heaven’ en werd de lange dag afgesloten met een gezamenlijk Wilhelmus.

Moe, maar zeer voldaan, vertrokken de muzikanten na een hele lange dag huiswaarts met onze vaste buschauffeur Theo van ‘Theo’s Busreizen’. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle Koningsdag vol met mooie optredens en veel waardering van het publiek!

Wie weet waar we in 2017 weer te zien zullen zijn …

Uitvoering Gabriella’s Song tijdens de finale in Kampen:

Uitvoering ‘When Prince Becomes King’ in Kampen