Pages Navigation Menu

Jong Laurentius

Uitsnede Jong Laurentius (2) (800x449)

Jong Laurentius is het jeugdorkest van Muziekvereniging Laurentius. Jong Laurentius bestaat op dit moment uit ongeveer 20 enthousiaste jongens en meisjes in de leeftijd van 9 t/m 16 jaar. Het orkest verzorgt elk jaar vele verschillende mars- en showoptredens binnen en buiten Voorschoten.

In 2014 is Jong Laurentius druk geweest met instuderen van de nieuwe show en vanaf heden presenteert zij de show “MANI-MALS” met beroemde (pop)muziek rond het thema “dieren”. Opnieuw een feest van herkenning voor het publiek.
Meerdere keren heeft Jong Laurentius deelgenomen aan het Nationaal Jeugd Festival in Vlissingen met uitstekende resultaten op show en mars. In 2008 heeft het orkest de toenmalige show, Musicals on Tour, laten toetsen en werd door dit jonge orkest een mooie 1e prijs behaald, en een 3e plaats op de ranglijst van het Nederlands Kampioenschap Show voor jeugdorkesten. In 2009 werd een 1e prijs behaald op het onderdeel mars. Daarnaast werd in 2011 met de show ‘Food in Motion’ tijdens de Nationale Taptoe Jeugd Manifestatie voor de tweede maal achtereen een uitstekende 2e plaats behaald.
In 2013 is het 20 jarig bestaan van Jong Laurentius uitgebreid gevierd, met onder andere een eigen taptoe met orkesten uit de regio.

De leden van Jong Laurentius stromen na een gedegen opleiding bij het jeugdorkest, en als zij zestien jaar zijn, door naar het de Drumfanfare.
Naast muzikale activiteiten van Jong Laurentius staan er voor alle jeugdleden van Laurentius gedurende het hele jaar allerlei activiteiten op het programma, o.a. een zeskamp en een jeugd kamp. Al met al wordt het steeds een afwisselend muziekjaar. Mocht je -welke leeftijd je ook hebt- interesse hebben om muziek te maken, dan ben je van harte welkom. Neem contact met ons op.

Instructie team
Dirigent: Erik van der Heijden
Slagwerkinstructie: Edwin den Boer
Showinstructie: Stefan van Raaij

Show: ‘MANI-MALS’
Arrangementen: Matthijs Kruik
Choreografie: Martijn van der Werf
Een show geheel in het teken van dieren, waarin de meest bekende nummers met dieren erin voorbijkomen.