Pages Navigation Menu

Opleidingen

Laurentius is dé muziekvereniging in Voorschoten voor jong en oud. Met een eigen muziekopleiding in ons clubhuis is het mogelijk vanaf 8 jaar kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten.
We verzorgen muzieklessen op onze instrumenten zoals trommel, saxofoon, trompet, trombone, bariton, bas, piccolo en dwarsfluit. De opleiding van 35 weken les wordt betaald uit de eigen lesbijdrage (ongeveer 350 euro) en door investering van de vereniging zelf (korting op het lesgeld, hoe verder in het opleidingstraject hoe hoger de korting), zodat tegen relatief lage kosten een hoogwaardige en erkende muziekopleiding in verenigingsverband mogelijk is. Regelmatig organiseren we HaFaBra examens.
Voor kinderen in de leeftijd van 8 à 9 jaar starten we regelmatig een groep voor Algemene Muzikale Vorming in voorbereiding op de individuele muzieklessen.
De lessen worden gegeven in ons clubhuis; op blaasinstrumenten door aan het conservatorium studerende dan wel conservatorium afgestudeerde docenten, en de trommellessen worden door ervaren vakdocenten gegeven.

Wanneer in de opleiding voldoende niveau is behaald op het instrument, gaat men in achtereenvolgens het leerlingenorkest en daarna het jeugdorkest Jong Laurentius spelen.
In het leerlingenorkest gaan jongens en meisjes, die tussen de 9 en 12 maanden muzieklessen hebben gevolgd, naast de muzieklessen (welke gewoon doorgaan) leren samenspelen. Na verloop van tijd gaan de jongens en meisjes vanuit het leerlingenorkest naar Jong Laurentius, en gaan daar in uniform meelopen in ons jeugdorkest (mars- en showoptredens).
Exercitielessen zijn daarom vanaf het begin een wezenlijk onderdeel van de opleiding.
In het jaar dat een muzikant 16 jaar wordt gaat hij/zij (vanaf oktober) deel uitmaken van Drumfanfare Laurentius