Pages Navigation Menu

Algemeen

Laurentius massed band (2) (800x368)Muziekvereniging Laurentius is een zeer actieve vereniging en telt momenteel ongeveer 100 leden en verschillende orkesten, waarvan Drumfanfare Laurentius en Jong Laurentius de bekendste zijn. Voor een compleet overzicht van onze orkesten, zie het kopje ‘orkesten’. Muziekvereniging Laurentius repeteert in haar verenigingsgebouw aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade 37 in Voorschoten.

Laurentius is vanaf het verre verleden regelmatig te zien en te horen (geweest) tijdens optochten, bloemencorso’s, taptoes, concoursen en op het WMC.
Naast de focus op de mars, heeft Drumfanfare Laurentius al meerdere malen een muzikale show ingestudeerd, welke tijdens diverse taptoes in binnen- en buitenland gepresenteerd zijn. De vorige show “Weather in motion”, met bekende (pop)muziek rond het thema “weer en weersomstandigheden”, is in 2011 ingestudeerd en is tot en met 2014 succesvol gepresenteerd op taptoes en concoursen. Momenteel treedt Drumfanfare Laurentius op met de show ‘When Prince Becomes King’ en Jong Laurentius treedt op met ‘MANI-MALS’. Voor meer informatie over de shows en de verschillende orkesten, zie het kopje ‘Orkesten’.