Pages Navigation Menu

GOUDEN Show Laurentius op WMC

Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten heeft deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours: Bij deze grootste internationale wedstrijden komen alle topclubs van over de hele wereld naar Kerkrade om op het wereldwijd hoogste niveau te strijden. Voor muzikanten is het WMC de Olympische Spelen van de blaasmuziek. Na meer dan een jaar van voorbereiding was het dan afgelopen zondag eindelijk zo ver: Drumfanfare Laurentius won een Gouden medaille met haar Show “When Prince Becomes King” en een Zilveren medaille op de Marswedstrijden.

De Voorschotense muzikanten reisden voor dag en dauw richting Limburg, gevolgd door een bus afgeladen vol met supporters. In de afgelopen vier jaar is er deelgenomen aan verscheidene andere concoursen, met als doel om ultiem voorbereid richting het WMC te gaan. Laurentius is uniek in haar keuze om op twee onderdelen uit te komen: Zowel op de Mars- als op de Showwedstrijden. Er zijn weinig andere mede-subtoppers die deze keuze aandurven.

Op de discipline Mars moest een verplicht parcours worden afgelegd, met vooraf bepaalde counters en bochten. Op de eigen gekozen marsen “Guardians of Peace” en “Abschied der Slawin” werd een zeer muzikaal en overweldigende goed optreden neergezet: een heerlijke cadans en balans, juichend publiek en een strakke bandformatie zorgden voor een euforisch gevoel. De internationale vakjury beoordeelde Laurentius met 78,25 punten (rapportcijfer 7,8), wat correspondeerde met een Zilveren medaille! Een optreden om trots op te zijn.

Daarna volgde de discipline Show, waarbij Drumfanfare Laurentius haar show “When Prince Becomes King” presenteerde, waarmee zij al drie jaar internationaal rondreist en het publiek op menig taptoe op de banken krijgt. De show is een elf minuten durend spektakel, waarin met de choreografie van figuraties, lijnen en figuren in combinatie met de “koninklijke” muziek het verhaal wordt verteld van een geboren Prins die opgroeit tot Koning. De muzikanten stegen boven zichzelf uit en imponeerden zowel de jury als het publiek: herkenbare swingende muziek, juichend publiek bij het theatrale huwelijksaanzoek van de Prins, kippenvel tijdens het “Adios Nonino”, en een daverend applaus toen plotseling de Koning uit het midden van het orkest verscheen, inclusief rode mantel en kroon. Laurentius heeft het stadion op zijn kop gezet, kreeg de langste staande ovatie van de dag, en ging er deze dag met de hoogste punten voor Show vandoor: met 83,58 punten (rapportcijfer 8,4) sleepten zij de Gouden medaille voor hun show binnen! Deze score bleek aan het einde van het WMC, na zeven wedstrijddagen, goed te zijn voor een prachtige vierde plaats in de eindrangschikking van de First Division! Een letterlijke en figuurlijke kroon op het werk van alle muzikanten en instructeurs. Een historisch optreden!

 

Foto’s (Credits: Nelleke de Vries): 

Video’s (Credits: Walt Bettonvil):