Opleidingen

Muziekvereniging staat voor een gedegen en professionele muzikale opleiding. De opleiding voor beginnende muzikanten bestaat uit meerdere fases en orkesten om uiteindelijk te kunnen musiceren en marcheren bij Jong Laurentius en later bij Drumfanfare Laurentius.

Open avond en Workshops
Tijdens de open avond krijgen kinderen de mogelijkheid om allerlei instrumenten te ontdekken. Daarnaast krijgen kinderen en ouders uitleg over hoe de vereniging in elkaar zit en wat het doel is van onze opleiding. Ons doel is om zo veel mogelijk kinderen muzikaal op te leiden en daarmee deze muzikanten te laten ervaren hoe leuk het is om in een muziekkorps samen te spelen.

Algemene Muzikale Vorming
Na de drie gratis workshops kunnen de kinderen zich inschrijven voor de AMV lessen. In deze lessen leren deze beginnende muzikanten met behulp van een blokfluit de basis van het notenschrift en leren ze spelenderwijs de basisbeginselen van samen muziek maken. In de laatste vijf weken van de AMV lessen beginnen de muzikanten met vijf proeflessen op hun voorkeursinstrument bij een gediplomeerd docent.

Algemene Muzikale Vorming +
Na de AMV lessen gaan de muzikanten door naar het AMV+ programma. In dit deel van de opleiding zijn de muzikanten naast de wekelijkse individuele muzieklessen ook nog steeds bezig om samen muziek te maken. Dit doen ze één keer per maand tijdens een muzikale les en daarnaast wordt er één keer per maand gewerkt aan de exercitievaardigheden. In deze fase richten we ons zowel op individuele vooruitgang als op het samen muziek maken en exerceren.

Leerlingenorkest
De volgende stap is spelen in een écht orkest. In het leerlingenorkest leren de kinderen onder leiding van een gediplomeerd dirigent op hun eigen instrument samen te spelen. De kinderen zullen in dit orkest hun eerste gezamenlijke muziekstukken leren spelen. Daarnaast werken zij nog steeds één keer per maand, samen met de muzikanten van de AMV+ groep aan hun marcheertechnieken.

Jong Laurentius
Het uiteindelijke doel is om mee te spelen en te lopen met Jong Laurentius. De muzikanten in dit orkest repeteren wekelijks onder leiding van een dirigent, werken maandelijks aan hun exercitie en treden meerdere malen per jaar op binnen en buiten Voorschoten.