Leerlingenorkest

Dit orkest(je) geeft startende muzikanten die binnen Laurentius individueel les hebben, de mogelijkheid om te leren samenspelen binnen een orkest; dat is overigens iets anders dan “samen leren spelen”. Binnen Muziekvereniging Laurentius bepalen de muziekdocenten aan de hand van “piketpaaltjes” in het lesboek welke muzikanten rijp zijn voor dit orkest en zij beginnen ongeveer zes weken voor de instroom met het oefenen van de muziek van dit orkest tijdens hun wekelijkse individuele les. De individuele les loopt dan gewoon door om zich met name verder muzikaal en technisch te kunnen ontwikkelen en om de muziek van het leerlingenorkest te ondersteunen. Dit orkest repeteert wekelijks 50 minuten o.l.v. een vakbekwame dirigent.
Het leerlingenorkest geeft acte de présence op de leerlingenuitvoering en op het donateurs concert waar de (gehele) vereniging zich presenteert.

Gedurende het seizoen bepaalt de dirigent in samenspraak met de docent en lesbegeleider of een muzikant klaar is om door te stromen naar Jong Laurentius: het doel is toch om de straat op te gaan om daar als jeugdorkest te laten zien wat je kunt. Om de overgang naar Jong Laurentius soepel te laten verlopen begint de docent tenminste zes weken voor de instroom met het oefenen van de muziek van dit orkest. Afhankelijk van oefening, aanleg, stimulans in het leerlingenorkest kan de muzikant als hij/zij dit “piketpaaltje” heeft bereikt doorstromen naar Jong Laurentius