De orkesten

Muziekvereniging Laurentius Voorschoten heeft verschillende orkesten binnen haar vereniging die optredens in zowel binnen- als buitenland verzorgen. Daarnaast hebben wij ook seizoensgebonden orkesten die alleen in de tijd van Sinterklaas en Kerst te boeken zijn.

Drumfanfare Laurentius 
Drumfanfare Laurentius is het grootste orkest van de vereniging en is een drumfanfare die voornamelijk lopende optredens verzorgd: streetparades, optochten, aubades en bloemencorso’s. Naast de marsoptredens worden ook vele taptoes gelopen.

Jong Laurentius
Jong Laurentius is het lopende jeugdorkest van de vereniging met jongens en meiden tussen de 8 en 16 jaar. Zij verzorgen naast marsoptredens ook show optredens met hun show “AT THE MOVIES.”

Concertorkest
Het Concertorkest is een orkest bestaande uit leden en oud leden van de Drumfanfare en verzorgt het gehele jaar (concert) optredens in de regio.

Seizoensgebonden orkesten

De Pietenband

De Pietenband is één van de meest succesvolle Pietenbands in Nederland en verzorgt vele optredens in de Sinterklaas periode. Van intochten en schoolbezoeken tot het muzikaal opluisteren van een koopzondag, de Pietenband maakt er altijd een waar feest van!

Het Charles Dickens orkest

Het Charles Dickens orkest is te boeken in de periode voorafgaand aan Kerst. Het Concertorkest wordt in deze periode in de echte Charles Dickens stijl omgetoverd en brengt prachtige kerstmuziek ten gehore.