Drumfanfare Laurentius

De Drumfanfare bestaat momenteel uit ongeveer 25 muzikanten van 13 jaar en ouder en verzorgt jaarlijks diverse optredens. Het orkest is meerdere malen per jaar te zien en te horen in Voorschoten tijdens onder andere Koningsdag, Dodenherdenking en het Weekend van Voorschoten. Daarnaast treedt het orkest geregeld op in binnen- en buitenland.

Tijdens het 100-jarig bestaan van de vereniging presenteert Drumfanfare Laurentius haar nieuwe show “What a Feeling”!  In 2022 werd met de vorige show na twee jaar corona een glansrijke gouden medaille behaald op het WMC. Het thema van deze nieuwe show draait om emoties. In het dagelijkse leven, maar zeker ook in de muziekwereld, spelen emoties en gevoelens een grote rol. Muziek kan vele emoties opwekken en men zegt dat je zonder emotie geen muziek kan maken. Drumfanfare Laurentius neemt u in haar nieuwe show mee met de verschillende emoties die binnen een drumfanfare voorbij komen, met alle ‘ups’ en ‘downs’ die daarbij horen. Met bekende muziek, zoals Pharrell Williams met ‘Happy’, AC/DC met ‘Highway to Hell’, Tina Turner met ‘The Best’ en Kelly Clarkson met ‘Because of You’ neemt Laurentius u mee door een rollercoaster van emoties. 

Naast deelname aan diverse concoursen, is de Drumfanfare inmiddels zesmaal op het onderdeel mars de uitdaging aangegaan om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op het WMC 2017 is met 78,25 punten zilveren medaille behaald, een resultaat om trots op te zijn. Daarnaast werd er met de vorige show ‘Just say Hello!’ een prachtige gouden medaille behaald met in het totaal 84,85 punten. Naast het WMC nam de Drumfanfare ook meerdere malen deel aan Concours Schiedam op het onderdeel mars en voor het onderdeel show aan het Open Dutch Show Contest in Assen.

Het orkest repeteert iedere maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het eigen clubhuis aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade 37 in Voorschoten. Daarnaast werken de muzikanten maandelijks aan hun show- en marsvaardigheden onder leiding van Stefan van Raaij.

Instructie team
Dirigent: Matthijs Kruik
Slagwerkinstructie: Jeffrey Blankespoor
Show- en marsinstructie: Stefan van Raaij

Show: ‘What a Feeling’
Arrangementen: Marc van Niel
Choreografie: Pim van Kan