Drumfanfare Laurentius

De Drumfanfare bestaat momenteel uit ongeveer 35 muzikanten van 16 jaar en ouder en verzorgt jaarlijks diverse optredens. Het orkest is meerdere malen per jaar te zien en te horen in Voorschoten tijdens onder andere Koningsdag, Dodenherdenking en het Weekend van Voorschoten. Daarnaast treedt het orkest geregeld op in binnen- en buitenland.

Vanaf 2019 is Drumfanfare Laurentius op de taptoevelden te zien met de nieuwe show: ‘Just Say Hello!’. Na de succesvolle en Gouden WMC show ‘When Prince Becomes King’ brengt de Drumfanfare een uitdagende en actuele show op de taptoevelden met veel bekende muziek rondom het thema communicatie. Communicatie gaat tegenwoordig sneller dan ooit en wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Drumfanfare Laurentius laat in deze show de verschillende facetten van communiceren zien én horen. Denk hierbij aan verbale communicatie, zoals telefoneren, maar ook aan non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal. De combinatie van bekende nummers van onder andere Adele, Shakira, Donna Summer en René Froger en een spetterende choreografie zorgt voor 11 minuten entertainment van Drumfanfare Laurentius: Just Say Hello! Wederom een show vol bekende nummers en gegoten in een spetterende choreografie.

Naast deelname aan diverse concoursen, is de Drumfanfare inmiddels zesmaal op het onderdeel mars de uitdaging aangegaan om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op het WMC 2017 is met 78,25 punten zilveren medaille behaald, een resultaat om trots op te zijn. Daarnaast werd in de First Division met de show ‘When Prince Becomes King’ een prachtige gouden medaille behaald met in het totaal 83,58 punten. Naast het WMC nam de Drumfanfare ook meerdere malen deel aan Concours Schiedam op het onderdeel mars en voor het onderdeel show aan het Open Dutch Show Contest in Assen.

Het orkest repeteert iedere maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het eigen clubhuis aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade 37 in Voorschoten. Daarnaast werken de muzikanten maandelijks aan hun show- en marsvaardigheden onder leiding van Stefan van Raaij.

Instructie team
Dirigent: Matthijs Kruik
Slagwerkinstructie: Chiel Versluis
Show- en marsinstructie: Stefan van Raaij

Show: ‘Just Say Hello’
Arrangementen: Matthijs Kruik
Choreografie: Martijn van der Werf